Utrecht omstreeks 1979
kleine-tijn (29K)
Hier zie je mij als 5-jaar oud jochie aan de grote tafel in de serre.
Aan deze tafel werd vaak een ovaaltje uitgezet om de nodige uren trein plezier te verzorgen. Vaak geflankeerd door hekjes en boerderijdieren.
Ook auto's in verschillende schalen mochten niet ontbreken. Soms kwam de doos 'meter rails' tevoorschijn en werd er een treinbaan gelegd vanuit de woonkamer door de keuken en zo de tuin in, dan door de tuin weer terug de woonkamer in en het rondje was compleet.
Al met al was de trein er toch wel even mee bezig om 1 rondje af te leggen. Hup, de trafo open en ik achter de trein aan rennen. Als het hele huis een treinbaan was gebruikte ik vaak de Lima 4-delige Hondekop (nog aanwezig in Hanulveen), deze was toen nog nieuw. Hier en daar waren de drempels een beetje te steil voor het treinstel en de slijtsporen aan de onderkant van de bakken zijn daar nog het stille bewijs van, een leuke tastbare herinnering aan vroeger en de vele avonturen met de treinen.
De 1220 loc die op de bovenste foto vlak voor me langs rijdt, is het exemplaar dat nu ook nog in Hanulveen aanwezig is. Net als de Hondekop.(zie foto's onder).

Waddinxveen anno 2023.

Dit is dus werkelijk de loc die stamt uit mijn eigen jeugd.
Je kan zeker zeggen dat deze loc van toen de fundering is voor de hobby van vandaag.


De Hondekop.